Alle nieuwsberichten

Eerste Limburgse ‘loopbaan’ voor sportieve werkpauzes en actieve vergaderingen opent in Genk-Zuid.

Sport Vlaanderen, stad Genk, gemeente Zutendaal en GPS Time & Security openden op 21 april 2023 de Loopbaan Genk-Zuid. Een ‘loopbaan’ is een bewegwijzerde route in de buurt van bedrijvenparken of ziekenhuizen, liefst met een link naar de natuur. Werknemers van omliggende bedrijven kunnen er wandelen en lopen voor of na het werk, of tijdens een pauze. Ook voor een wandelvergadering of -lunch is het ideaal. De loopbaan in Genk-Zuid is eerste in Limburg en de negende in Vlaanderen, na die in Sint-Niklaas (in 2021 de eerste), Grobbendonk, Geel, Dendermonde, Leuven, Halle, Wilrijk en Wielsbeke.

Eerste Limburgse ‘loopbaan’ voor sportieve werkpauzes en actieve vergaderingen opent in Genk-Zuid.

Nieuw in Limburg

Sport Vlaanderen doet er alles aan om sport zo dicht mogelijk bij ieders leven te brengen. De werkplek, waar mensen een groot deel van hun leven (vaak al zittend) spenderen, leent zich daar perfect toe. Door vlakbij die werkplek lichte sport- en beweeginfrastructuur te voorzien, krijgt de werknemer extra mogelijkheden en impulsen om te sporten en te bewegen. Daarom lanceerde Sport Vlaanderen in 2021 de ‘loopbanen’, bewegwijzerde routes van één of meerdere lussen in de buurt van een bedrijf, een bedrijventerrein of een ziekenhuis, waar werknemers kunnen komen wandelen, lopen of actief vergaderen. Vandaag openen Sport Vlaanderen, stad Genk, gemeente Zutendaal en het bedrijf GPS Time & Security de Loopbaan Genk-Zuid, de eerste in Limburg. Het is een Loopbaan van in totaal 20 km verdeeld over vier lussen. Ze loopt door het Nationaal Park Hoge Kempen, waardoor het een erg aantrekkelijke, groene route is geworden. Sanne Lambie van GPS Time & Security neemt het meterschap van de Loopbaan op zich.

“Met de loopbanen willen we werknemers de mogelijkheid geven om te sporten en te bewegen vlakbij hun werkplek”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We slagen erin om steeds meer bedrijven te overtuigen van het belang van fitte en gezonde werknemers. Geen betere plek leent zich er beter toe om zitgedrag te doorbreken dan de werkplek. Dankzij deze eerste Limburgse Loopbaan krijgen ook hier de werknemers niet alleen de mogelijkheid, maar ook extra impulsen om te sporten en te bewegen.”

Samenwerking gemeente, bedrijf en Sport Vlaanderen

Hoe werkt het? Sport Vlaanderen reikt steeds de hand aan lokale besturen en bedrijven om samen sportproducten en infrastructuren te realiseren. Bedrijven die interesse hebben en de ruimte hebben voor een ‘loopbaan’ doen dan een voorstel van mogelijke lussen op en rond het terrein. Ondanks de vaak industriële omgeving is het de bedoeling om een zo groen mogelijke route te maken. Sport Vlaanderen bekijkt alle routes en stemt deze af met de betrokken gemeente, andere bedrijven en lokale partners, en voorziet een basispakket met een startzuil, kunststoffen palen en gekleurde wegwijzers. Een fietsenstalling en een zitbank kunnen optioneel gekocht worden.

Vind alle Loopbanen terug op https://www.sport.vlaanderen/sportbedrijf/loopbaan/

Sportbedrijf worden?: https://www.sport.vlaanderen/sportbedrijf/

 

Over GPS Time & Security

GPS is een 2de generatie familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in software oplossingen voor tijdregistratie, personeelsplanning en toegangscontrole. Met 45 medewerkers ondersteunen wij vanuit onze 4 vestigingen dagelijks een 1.000-tal organisaties in België en Nederland. Onze software creëert tijd voor de HR-afdeling door administratieve taken te automatiseren zodat ze verdampen. Tijd die HR kan investeren in medewerkers zodat de algemene tevredenheid stijgt en de productiviteit van organisaties toeneemt

 

Over Sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid, en heeft een duidelijke missie: het wil iedereen in Vlaanderen zoveel mogelijk kansen bieden om zijn hele leven lang te sporten en te bewegen. Sport Vlaanderen doet dit door het sport- en beweegaanbod in Vlaanderen zo kwaliteitsvol en zo toegankelijk mogelijk te maken op maat van iedereen. Onze sportcentra vervullen hierin een belangrijke rol. Om dit te bereiken geven dagelijks meer dan 600 mensen het beste van zichzelf, onder leiding van administrateur-generaal Philippe Paquay en algemeen directeur Paul Rowe. De organisatie bestaat uit het hoofdbestuur dat zich in Brussel bevindt, en dertien centra verspreid over Vlaanderen. 

Contact

Meer gerelateerde nieuwsberichten