Alle nieuwsberichten

Hoe de arbeidsdeal implementeren?

De arbeidsdeal is rond. Met het oog op meer flexibiliteit voor werkgevers en werknemers werden er een aantal nieuwe wetgevingen ingevoerd. Deze moeten zorgen voor een betere balans tussen privé en werk.

Hoe de arbeidsdeal implementeren?

Een vierdaagse werkweek

  • 9,5u/dag bij werkweek van 38u
  • 9,75u/dag bij een werkweek van 39u
  • 10u/dag bij een werkweek van 40u

Maar ook een wisselend weekregime is mogelijk. Zo kan een medewerker de ene week wat meer werken, om de andere week meer vrij te hebben, bv. bij gescheiden koppels met co-ouderschap. Het initiatief ligt bij de werknemer en moet schriftelijk aangevraagd worden.

In deze regelgeving is overwerk niet toegelaten. Het is dus belangrijk dat werkuren correct worden bijgehouden om te vermijden dat er onnodige overuren worden gepresteerd.

Dankzij de krachtige rekenregels van onze Emprova software, kunnen deze nieuwe maatregelen op een correcte manier worden toegepast. Zo zorg jij voor een efficiënte én foutloze loonadministratie.

Tijdig zicht op dienstroosters

De nieuwe regeling vraagt dat je werknemers 7 werkdagen op voorhand op de hoogte gebracht worden van hun werkschema.

Benieuwd hoe GPS jou kan helpen bij het slim implementeren van de Arbeidsdeal?

Onze gebruiksvriendelijke online planningstool zorgt steeds voor een duidelijk overzicht van de personeelsplanning. Op die manier zijn zowel leidinggevenden als werknemers tijdig op de hoogte.

Ontdek onze software