Alle nieuwsberichten

Snel & eenvoudig het vaccinatieverlof inplannen

De Nationale Arbeidsraad heeft vorige week groen licht gegeven voor het vaccinatieverlof. Met het oog op het toegediend krijgen van een vaccin ter bescherming tegen het coronavirus, hebben medewerkers hiermee recht op klein verlet. Maar hoe kun je dit verlof voor jouw werknemers snel en correct invoeren? Daar helpen wij bij GPS jou graag mee verder.

Snel & eenvoudig het vaccinatieverlof inplannen

Hoeveel tijd moet je voorzien?

Het wetsvoorstel voorziet dat werknemers de nodige tijd krijgen om zich te laten vaccineren. Dit is afhankelijk van de tijd die nodig is om zich te verplaatsen naar het vaccinatiecentrum, zich te laten vaccineren en terug te keren. Dit neemt in de meeste gevallen een halve dag in beslag.

Voorwaarden

De werkgever in kwestie kan de afwezigheid niet weigeren, maar de werknemer moet wel onderstaande voorwaarden vervullen:

  • Het tijdslot van de vaccinatie meedelen met de werkgever
  • De uitnodiging + bevestiging van de afspraak doorsturen -> deze dienen als bewijs

Het vaccinatieverlof geldt tot eind dit jaar maar kan verlengd worden

Hoe kunnen wij jou verder helpen?

Via onze Emprova tijdregistratie software kun jij als werkgever snel en eenvoudig een nieuwe specifieke afwezigheid met bijhorende looncode aanmaken om dit uitzonderlijk vaccinatieverlof te registreren.

Jouw werknemers kunnen in de Employee Self Service van GPS het verkregen tijdslot voor de desbetreffende vaccinatie aanvragen met de door jou aangemaakte afwezigheid “Vaccinatieverlof” waarbij het start en eind uur wordt mee vermeld.

Indien de tijdspanne wijzigt of de afspraak uitloopt kan de eindtijd natuurlijk probleemloos manueel bijgestuurd worden.

 

Wens je nog extra uitleg? Stuur gerust een mailtje naar welcome@gps-time.be.

 

Meer gerelateerde nieuwsberichten