Alle klantcases

Hödlmayr

Uitdagingen

Voor de implementatie van GPS-software stond Hödlmayr voor enkele belangrijke uitdagingen. Er ontbrak een inzicht in aanwezigheden en er was weinig controle over de toegangsrechten op verschillende opslagplaatsen en bedrijfsterreinen. Bovendien verwerkte Hödlmayr de arbeidsuren van alle werknemers volledig manueel via Excel-files, wat leidde tot een arbeidsintensieve en tijdrovende loonadministratie.

Medewerkers: 181
Sector: Transport
Klant sinds: 2007
Locatie: Tongeren

Al bijna 70 jaar vertrouwen fabrikanten, importeurs, dealers en vlooteigenaars op Hödlmayr, de marktleider in autotransport, carrosserie en opslag. Met vestigingen over heel de wereld heeft Hödlmayr een uitstekende reputatie opgebouwd door meer dan duizenden auto’s van toonaangevende merken te transporteren, te herstellen en op te slaan.

Meer toegangscontrole, meer veiligheid

Hödlmayr creëert een veilige werkomgeving voor alle werknemers met een toegangscontrolesysteem. Alleen bevoegd personeel krijgt toegang via de slagbomen en toegangsdeuren. In geval van verdachte situaties kan de HR-afdeling kort op de bal spelen door onmiddellijk toegangslijsten op te stellen. Greta Vandevelde, HR-officer, vertelt: Zonder GPS zou iedereen zomaar op onze site kunnen komen. Nu kan uitsluitend geautoriseerd personeel toegang krijgen met een badge tijdens de werkuren.”

Minder handmatig werk, minder fouten

Dankzij de tijdregistratie software Emprova kan Hödlmayr zeker zijn dat de loonadministratie uiterst correct is. De foutenmarge verkleint en ze vermijden discussies over gewerkte uren. De prestaties van werknemers worden naadloos geïmporteerd in de loonmotor van SD Worx, waardoor de HR-afdeling manuele taken overslaat. Daarnaast kan Hödlmayr via de GPS-software rapporten genereren om meer inzicht te krijgen in de prestaties, de overuren en vakantiedagen. Greta voegt eraan toe: “GPS biedt tal van automatiseringsmogelijkheden, van verlofaanvragen tot fietsvergoedingen.”

Op weg naar meer efficiëntie

Hödlmayr stopt niet bij de automatisering van hun HR-processen. In samenwerking met de experten van GPS blijven ze streven naar perfectie, zodat Hödlmayr nog meer tijd én werk kan besparen.

Ook aanzienlijk tijd besparen?

Ik wil een demo krijgen