Alle referenties

Vandersanden

Bilzen Productie

Vandersanden is met ruim 900 medewerkers en een productie van 600 miljoen stenen, één van de grootste baksteen-producerende bedrijven van Europa. Hun streven naar meer efficiëntie en flexibiliteit op vlak van HR-administratie, Personeelsplanning en Toegangscontrole, bracht hen in aanraking met de oplossingen van GPS.

Vandersanden werd reeds opgericht in 1925. Nu, enkele generaties later zijn ze de grootste familiale baksteen producent van Europa. Familiale waarden en een familiaal karakter zijn voor Vandersanden zeer belangrijk. Dit om zich te onderscheiden van hun concurrenten en op de arbeidsmarkt. Waarschijnlijk is daar de eerste match met GPS, waar ondertussen de 2de generatie de leiding heeft, ontstaan.

De voorbije jaren heeft Vandersanden een enorme groeiversnelling doorgemaakt. De omvang, de omzet en het aantal medewerkers zijn meer dan verdubbeld, en de onderneming spreidde geografisch zijn vleugels. Vandersanden produceert vandaag bakstenen op tien verschillende locaties en heeft vestigingen in vijf landen: België (waar het allemaal begon), Nederland, Frankijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Door deze groei ontstonden er bijkomende uitdagingen, maar ook andere verwachtingen op vlak van HR en Facility.

Pré GPS

“We waren verzeild geraakt in een situatie die nog moeilijk werkbaar was. Een combinatie van verouderde software pakketten en tal van Excels lag aan de oorzaak. Met als gevolg dat we veel tijd verloren aan onze HR-administratie. En zo misten we efficiëntie en flexibiliteit”, aldus Winnie Roosen, HR Business Partner & Welzijnspartner.

“Ook op vlak van onze toegangscontrole zaten we met hetzelfde probleem. Verouderde oplossingen die niet geconnecteerd waren zorgden voor een hoge werklast. Daarbij voldeed ook de support vanuit de leverancier niet meer aan onze eisen. En bovendien was de oplossing niet sluitend wat wellicht het grootste probleem was”, vult Winnie aan.

De beslissing

Tijdens de zoektocht van Vandersanden naar een geïntegreerde oplossing voor zowel tijdregistratie, personeelsplanning als toegangscontrole, kwam GPS in the picture.

“Gezien de grootte en de complexiteit van het project, hebben we met alle interne stakeholders de verschillende alternatieven bekeken. Daaruit bleek GPS het best te matchen met onze noden. Zo kregen we een positief antwoord op al onze vragen, zowel qua functionaliteiten van de software als IT-technisch. Daarnaast scoorden de oplossingen hoog op vlak van gebruiksgemak voor de eindgebruiker. Van laag- tot hooggeschoold moest er namelijk mee kunnen werken. Tenslotte was ook het bezoek aan hun klant Konings Drinks van grote meerwaarde in onze beslissing.

Een geslaagd project

Ondertussen zijn we een jaar verder en staan we nog steeds 100% achter onze keuze voor GPS. De implementatie van alle systemen verliep zeer vlot en gestructureerd. De mensen van GPS kennen écht hun vak en bieden een breed inzicht op klantniveau. Bovendien konden we rekenen op een zeer goede begeleiding bij de taken die wij zelf moesten volbrengen”, aldus Winnie Roosen.

Inzicht in verlof, prestaties en planning. Als ook het digitaal inzenden van ziektebriefjes zijn slechts enkele voordelen voor de medewerkers. Mede hierdoor vond onze applicatie snel zijn weg binnen de organisatie. Daarnaast stimuleert HR ook om zoveel mogelijk digitaal af te handelen. Hiermee realiseren ze een mooie tijdswinst en draagt bij aan de algehele efficiëntie van de HR-afdeling.

Op vlak van Facility beschikt Vandersanden terug over een sluitende toegangscontrole oplossing, die bovendien geïntegreerd is op verschillende manieren. Enerzijds met het personeelsdossier waardoor men de toegang van de medewerkers snel en eenvoudig kan beheren. Anderzijds met de alarm- en brandcentrale.

“We hechten veel belang aan het welzijn van onze medewerkers. De oplossingen van GPS ondersteunen ons ook hierin. Een groot voordeel is de transparante communicatie naar de medewerkers. Daarnaast laat de data uit de tijdregistratie en planning ook toe om gerichte analyses te doen op vlak van verzuim en de geleverde (meer)prestaties”, besluit Winnie Roosen.

Google
Map data ©2023 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Map data ©2023 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google