Uitdagingen

Door een intense groep van omzet- en personeelsverdubbeling ontstonden er serieuze uitdagingen op vlak van HR en Facility. Ze streven naar meer efficiëntie en flexibiliteit op vlak van HR-administratie, planning en toegangscontrole, waardoor ze besloten samen te werken met GPS.

Logo Vandersanden
Medewerkers: 900
Sector: Productie
Klant sinds: 2020
Locatie: Bilzen

Vandersanden is met een productie van 600 miljoen stenen, één van de grootste baksteen-producerende bedrijven in Europa. Vandaag produceren ze bakstenen op 10 locaties in 5 landen: België, Nederland, Frankijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

 

Verouderde software en Excelfiles

“We raakten verzeild in een situatie die nog moeilijk werkbaar was. De oorzaak? Een combinatie van verouderde software pakketten en tal van Excels. Met als gevolg dat we veel tijd verloren aan onze HR-administratie. En zo misten we efficiëntie en flexibiliteit”, aldus Winnie Roosen, HR Business Partner & Welzijnspartner.

“Gezien de grootte en de complexiteit van het project, bekeken we met alle interne stakeholders de verschillende alternatieven. Daaruit bleek GPS het best te matchen met onze noden. Ze konden zo goed als alle wensen invullen en de software scoorde hoog op vlak van gebruiksgemak voor de eindgebruiker. Belangrijk want zowel laag- tot hooggeschoold personeel moest ermee kunnen werken.”

Tijdswinst voor HR en gemak voor de medewerkers

“Na 1 jaar gebruik staan we nog steeds 100% achter onze keuze voor GPS. De implementatie van alle systemen verliep zeer vlot en gestructureerd. De mensen van GPS kennen écht hun vak en bieden een breed inzicht op klantniveau. Bovendien konden we rekenen op een zeer goede begeleiding bij de taken die wij zelf moesten volbrengen”, aldus Winnie Roosen. HR stimuleert om zoveel mogelijk digitaal te werken: verlof aanvragen, overuren goedkeuren, planning opmaken, zelf het digitaal inzenden van ziektebriefjes. Hiermee realiseren ze een mooie tijdswinst en draagt bij aan de algehele efficiëntie van de HR-afdeling. “We hechten veel belang aan het welzijn van onze medewerkers. De oplossingen van GPS ondersteunen ons ook hierin. Een groot voordeel is de transparante communicatie naar de medewerkers. Daarnaast laat de data uit de tijdregistratie en planning ook toe om gerichte analyses te doen op vlak van verzuim en de geleverde (meer)prestaties”, vertelt Winnie Roosen.

Veilig en geïntegreerd toegangsbeheer

“Ook op vlak van onze toegangscontrole zaten we met hetzelfde probleem. Verouderde oplossingen die niet geconnecteerd waren, zorgden voor een hoge werklast. Daarbij voldeed ook de support vanuit de leverancier niet meer aan onze eisen. En als grootste probleem was de oplossing niet sluitend”, vult Winnie aan. Vandaag beschikt Vandersanden dankzij GPS over een sluitende toegangscontrole oplossing, die bovendien geïntegreerd is op verschillende manieren. Enerzijds met het personeelsdossier waardoor men de toegang van de medewerkers snel en eenvoudig kan beheren. Anderzijds met de alarm- en brandcentrale.

Ook aanzienlijk tijd besparen?

Demo aanvragen