> Tijdregistratie > Aanwezigheidsregistratie

Tijdregistratie en aanwezigheidsregistratie

De werkuren en aanwezigheden van jouw werknemers registreren, levert je belangrijke informatie op. Je krijgt niet alleen de juiste data in handen voor een foutloze verloning. Ook tal van inzichten om jouw organisatie efficiënt te sturen.

Snelle registratie van werkuren

Dankzij de tijd- en aanwezigheidsregistratie oplossing van GPS krijg je zicht op de werktijden van je personeel. Alles start met een snelle en eenvoudige registratie van de werkuren. Je kan zowel vaste als glijdende werkuren registreren. Op de werkplek of van thuis uit.

De meeste werktijdregistraties gebeuren vandaag via de prikklok. Dit kan een badgesysteem of biometrie zijn. Echter alternatieven zoals de computer, smartphone & tablet zijn – vooral bij kantoormedewerkers – in opmars.

Efficiënt beheer van afwezigheden

Naast de werktijd van een werknemer, zijn ook diens afwezigheden van belang voor een correcte loonadministratie. Ziekte, klein verlet, (collectief) verlof, ouderschapsverlof, verlof door ADV… kan je allemaal eenvoudig en conform de GDPR wetgeving bijhouden in de kalender van onze tijdregistratie software.

Wil je nog meer tijd besparen? Dankzij slimme aanvraagregels in de tijd- en aanwezigheidsregistratie, kan je de verlofaanvragen van jouw medewerkers laten beoordelen door een directe leidinggevende.

Automatische berekening

Met GPS tijdregistratie en aanwezigheidsregistratie haal je de krachtigste rekenmotor uit de sector in huis. Hierdoor zal je geen enkele berekening nog manueel moeten maken. Een grote tijdsbesparing! Daarnaast verkleint ook de kans op fouten drastisch. Kortom je wint aan efficiëntie voor jouw HR- administratie en krijgt hierdoor meer tijd voor strategische HR-taken.

Management by exception

Omdat niet iedereen zijn werkuren en afwezigheden foutloos registreert via de tijd- en aanwezigheidsregistratie, zal je dit als leidinggevende moeten corrigeren. Gelukkig haal je snel de fouten eruit dankzij talloze foutenfilters en het management by exception principe. Hierdoor heb je in een handomdraai de data in beeld, gewijzigd of aangevuld.

Realtime data in heldere overzichten

Het resultaat van tijd- en aanwezigheidsregistratie is een grote hoeveelheid aan HR-data. Deze gegevens kan je gebruiken voor de verloning, nacalculatie en allerlei vormen van HR-rapportage.

Ga je voor (volledige) transparantie binnen jouw organisatie? Dan kan je ook iedere medewerker inzicht geven via de Employee Self Service. Dankzij de verschillende autorisaties bepaal je uiteraard wel wie ‘wat’ exact te zien krijgt.

Klaar voor meer?

Benieuwd naar hoe we jouw HR-afdeling kunnen optimaliseren met tijd- en aanwezigheidsregistratie? Laat ons dan eens afspreken!