> Tijdregistratie > Functionaliteiten > Flexibel werken

Maak flexibel werken mogelijk voor jouw personeel

Optimaliseer de work-life-balance van jouw medewerkers door hen flexibel te laten werken

Een eerste vorm van flexibel werken is telewerk of thuiswerk. Door de afwisseling met op kantoor te werken, wordt deze vorm van flexibiliteit ook wel hybride werken genoemd. Hiermee geef je jouw medewerkers de mogelijkheid om enkele dagen in de week van thuis te werken.

In onze tijdregistratie kan hier perfect rekening mee gehouden worden. Zo is er een aanvraag voor thuiswerk voorzien. En kunnen jouw medewerkers hun werkuren thuis eenvoudig registreren via de computer, tablet of smartphone. Voor een correcte verloning scheiden we de telewerkuren van de normale werkuren zodat aangepaste vergoedingen mogelijk zijn.

Door jouw medewerkers glijdende werkuren in plaats van vaste werkuren te geven, bepalen ze zelf wanneer ze starten en stoppen met werken. Uiteraard zijn er wel grenzen bij glijdende werkuren. Een werknemer moet namelijk rekening houden met de verplichte aanwezigheidstijd en het glijtijd saldo.

In de instellingen van het tijdregistratiesysteem bepaal je de spelregels van de glijdende werkuren. Daarnaast geeft onze tijdregistratie software je ook de nodige middelen om te controleren of de regels gerespecteerd worden door jouw medewerkers.

Dankzij de zogeheten ‘kleine flexibiliteit’ behoren ook flexibele uurroosters tot de mogelijkheden. Hiermee vang je als organisatie piekmomenten op door jouw medewerkers tijdelijk meer te laten werken. Later op het jaar nemen ze die tijd weer terug door minder te werken.

Jouw medewerkers kennen ruim op tijd hun werkrooster en kunnen dus hun privéleven hierop afstemmen. Hetgeen niet het geval is bij de traditionele overuren. Onze tijdregistratie zorgt voor de registratie van de werkuren en controle op de maximale werktijden.