Alle nieuwsberichten

HRM software ondersteunt je in tijden van Corona

Ongeziene tijden vragen om ongeziene maatregelen. Daarom blijft België nog zeker 2 weken in lockdown. Hetgeen zijn gevolgen heeft voor de Belgische bedrijven en diens werknemers. HRM software kan je ondersteunen in deze moeilijke Corona tijden.

HRM software ondersteunt je in tijden van Corona

Telewerk

Telewerken of thuiswerken is de norm tijdens de Corona lockdown. Enkel wanneer dit gezien de functie niet mogelijk is, dan mogen werknemers zich verplaatsen naar het werk. Deze maatregel wordt massaal nageleefd door de Belgische bedrijven. Echter bij vele van die bedrijven is maar weinig controle op de telewerkers. Zijn je werknemers wel effectief aan het werk? Dankzij tijdregistratie krijg je inzicht en kun je de prestaties van je telewerkers bewaken. Bovendien worden de telewerkdagen per medewerker netjes bijgehouden in de tijdregistratie software. Zo kan je op het einde van de maand het loon, rekening houdende met extra of weggevallen premies, correct uitbetalen.

 

Tijdelijke werkloosheid

Onze overheid steunt bedrijven en diens werknemers die getroffen worden door de gevolgen van de Corona lockdown. Eén van de steunmaatregelen is de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor alle of een deel van je werknemers. Tijdregistratie software kan je ondersteunen zodat je geen problemen creëert in je loonadministratie. Simpelweg een nieuwe afwezigheid aanmaken, de juiste looncode opvragen bij je sociaal secretariaat en deze vervolgens koppelen aan de afwezigheid. Zo handel je administratief alles correct af.

 

Ben je niet tijdelijk werkloos en is telewerken geen optie? Raadpleeg dan onderstaande tips om Corona alsnog de baas te blijven op de werkvloer.

Wil je meer informatie over hoe onze HRM software je kan ondersteunen in tijden van Corona? Vraag dan snel een gratis demo aan.