Tijd voor verandering, tijd voor GPS

In 2014 liep het 2-koppige HR-team (voor 300 medewerkers) tegen de beperkingen van hun systeem aan. Men verloor veel tijd aan de planning en loonadministratie, daarnaast had men ook diepgaandere inzichten in de loonkosten nodig. Als ambitieus groeibedrijf was dit niet langer houdbaar. Door te kiezen voor het tijdsregistratie- en planningspakket van GPS bespaarde HR kostbare tijd, kon men efficiënter plannen en kreeg men de juiste inzichten.

konings-logo
Medewerkers: 1000
Sector: Voeding
Klant sinds: 2014
Locatie: Zonhoven

Konings produceert en verpakt alcoholische en alcoholvrije dranken voor de bekendste merken wereldwijd. In 7 vestigingen creëren zij dranken met passie en expertise. Hun heerlijke dranken vind je zonder twijfel overal terug: op restaurant, op café én in je eigen koelkast.

Tijdbesparing door decentraal beheer

Fast forward 2023: Konings is meer dan verdrievoudigd en internationaal actief. Hoe krijgt men dat gebolwerkt?  Jan Smeyers, HR Business Partner: “Met Emprova besparen we aanzienlijk veel tijd doordat complexe prestatieberekeningen automatisch gebeuren, doordat decentraal beheer op een werkbare manier kan en doordat jullie digitale bezoekersregistratie gekoppeld is aan de toegangscontrole. GPS is op dat vlak de ideale one-stop shop.”

Wil jij ook aanzienlijk tijd besparen zoals Konings?

Demo aanvragen

Verlofbeheer: volledig digitaal in alle lagen

Konings startte in 2014 met digitaal verlof beheer en maakte komaf met alle papieren verlofkaarten.  Iedere medewerker kan gemakkelijk verlof aanvragen en digitaal laten behandelen zonder misverstanden. Jan Smeyers: “Dit scheelt niet alleen HR 1 dag/maand, maar maakt het werk van de teamleiders ook lichter. In een oogopslag heeft de teamleider immers een overzicht van alle aan- en afwezigheden binnen het team waardoor verlofaanvragen snel en efficiënt behandeld worden”

Optimale planning en interim beheer, zonder HR

Konings kan nu op ieder moment personeel plannen en uitzendkrachten aanvragen. ”Het operationeel plannen zit volledig in de business dankzij jullie tooling. Konings werkt 24 uur, 7 dagen op 7, dus ook ‘s nachts vraagt men hier uitzendkrachten aan. Zonder GPS is het overzicht moeilijk te houden.”, zegt Jan Smeyers. “Bijkomend, onze lead interim supplier heeft ook een eigen toegang tot Emprova waardoor zij efficiënter kunnen werken.”

Bezoekersregistratie en gekoppelde toegangscontrole

De bezoekers van Konings kunnen zich aanmelden aan de bezoekersmodule en krijgen tijdelijk toegang tot bepaalde locaties. Hierdoor vermijdt Konings een veiligheidsrisico en is men GDPR-compliant. “Een aantal bezoekers (vnl. contractoren) stonden vroeger aan de HR-afdeling en wij moesten ze binnenlaten. Dat was een groot tijdverlies.”

Diepgaande inzichten door kostenplaatsen

Aangezien de loonkosten een substantieel percentage van de totale kosten zijn, is voor Konings een diepgaand inzicht op de gewenste niveaus een grote meerwaarde. Door het gebruik van Emprova kan men hun werknemers plannen om de kostenplaatsverdeling te optimaliseren.  Er zijn vanuit de ODBC-koppeling tevens tal van rapportages mogelijk.

We staan nooit stil

Het beste aan de samenwerking met GPS? “GPS ondersteunt onze groei. De experten van GPS denken altijd aan verbetering”, vertelt Jan. “Ik denk bijvoorbeeld aan de fietsvergoeding die nu ook via GPS loopt i.p.v. op papier of aan de lopende update van de planningstool in onze nieuwe vestiging.”  Kortom, GPS en Konings staan nooit stil!

Wil jij ook aanzienlijk tijd besparen zoals Konings?

Demo aanvragen