Alle nieuwsberichten

Fiets naar het werk en geniet van een fietsvergoeding

Tijdens de Week van de Mobiliteit willen wij graag duurzame mobiliteit onder de aandacht brengen. Fietsen is zeer gezond en het werkt goed tegen de stress, dus waarom niet fietsen naar jouw kantoor? Zo kun je een work-out doen én je verplaatsen naar jouw werk. Twee vliegen in één klap!

Fiets naar het werk en geniet van een fietsvergoeding

Sinds 2023 is er een verplichte fietsvergoeding voor alle werknemers in de private sector. Voor dit jaar bedraagt de fietsvergoeding 0,27 euro per afgelegde kilometer en er geldt een maximumafstand van 40 km/dag. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Maar wat verstaan we juist onder een ‘fiets’? Kan je ook met een step naar het werk komen? Een gewone fiets, een elektrische fiets of een speed pedelec komen in aanmerking voor de fietsvergoeding. Er zijn beperkingen op snelheid, dus steps, hoverboards, skateboards, segways of rolschaatsen komen niet in aanmerking.

Wat als je voor een deel van je woon-werkverkeer je fiets gebruikt? Geen probleem! Je kunt ook genieten van een fietsvergoeding voor een specifiek traject (bijvoorbeeld van huis naar het station).

Hoe kan je de fietsvergoeding registreren? Met GPS kan je eenvoudig de fietsvergoeding registreren via de Emprova app of webbrowser, maar ook door met je badge te scannen aan de tikklok. Je hoeft dus geen Excel-bestanden te bewaren van je werknemers die met de fiets naar het werk komen. De fietsvergoeding wordt automatisch in rekening genomen en gekoppeld aan je sociaal secretariaat. Zo eenvoudig gaat dat!