Decomo team

“Waar we vroeger 3 dagen per week bezig waren met het uitbetalen van de lonen, kost het nu slechts 3 uur. Nu hebben we aanzienlijk meer tijd om te investeren in wat werkelijk van belang is: de mens.”

Anouk Dewolf

HR-director

Behoefte aan HR-optimalisatie

Voorafgaand aan de samenwerking met GPS, had Decomo te maken met een verouderd HR-beheer. De HR-afdeling, bestaande uit 2 personen, moest papieren afwezigheidsaanvragen goedkeuren en de uren van meer dan 200 werknemers handmatig verwerken, waardoor de loonadministratie dagelijks uren in beslag nam. Daarnaast bemoeilijkte een gebrek aan open communicatie tussen verschillende teams de workflow. Decomo zocht samen met GPS naar doeltreffende oplossingen om hun HR-processen te innoveren. GPS Emprova opent de deur naar een nieuwe wereld, waarin tijd optimaal wordt benut.

Medewerkers: +200
Sector: Productie
Klant sinds: 2023
Locatie: Mouscron

Decomo onderscheidt zich als een specialist in kwalitatieve prefab elementen in architectonisch beton. Met meer dan 45 jaar ervaring en 200 medewerkers speelt Decomo een cruciale rol in talrijke gerenommeerde bouwprojecten verspreid over heel Europa.

list-icon

Tijd- en kostenbesparing

Eind 2022 beslist Decomo om het HR-beheer te optimaliseren door onder andere de verlofprocedure te decentraliseren, wat Decomo aanzienlijke tijdsbesparingen oplevert. De arbeiders registreren via Emprova Self Service app of webbrowser afwezigheidsaanvragen of overuren, waarna de directe chefs deze kunnen goedkeuren. Alvorens het HR-team de aanvragen verwerkt, voeren de productieverantwoordelijken een laatste controle uit. Het gebruiksvriendelijke tijdregistratiesysteem maakt het mogelijk voor elke werknemer, ongeacht leeftijd, om er probleemloos gebruik van te maken.

list-icon

Meer mogelijkheden voor Decomo

Het zijn niet alleen de voordelen voor het HR-team die merkbaar zijn, want de werknemers plukken hier ook de vruchten van. Met de vrijgekomen tijd kan Anouk nu gedetailleerde functieomschrijvingen introduceren en evaluatieformulieren opstellen. Ze voegt eraan toe: “Er is meer tijd om CAO’s op te stellen en om meer opleidingen aan te bieden.” Bovendien biedt de rapporteringstool van GPS een uitgebreid inzicht in het ziekteverzuim. Anouk voegt toe: “We hebben nu een regel dat als je in 6 maanden tijd 97 procent aanwezig bent geweest, je recht hebt op een extra verlofdag.”

Correcte lonen in een handomdraai

Anouk Dewolf, HR-director, vertelt: Waar we vroeger 3 dagen per week bezig waren met het uitbetalen van de lonen, kost het nu slechts 3 uur.” De koppeling met Securex stelt het HR-team in staat om iedere maand nauwkeurige prestaties in de loonmotor te importeren. Anouk deelt enthousiast: “Tegen de eerste werkdag van de maand worden de lonen doorgestuurd. Dat is hier nog nooit voorgekomen.”

Voortdurende groei

Daarnaast gebruikt Decomo één badge voor zowel de tijdregistratie als de toegang en beheert ze de personeelsrechten in één systeem dankzij de integratie met de toegangscontrole. Bovendien introduceert GPS continu nieuwe features en denken de GPS Navigators actief mee, zodat het tijdregistratiesysteem meegroeit met Decomo.

Wil jij ook aanzienlijk tijd besparen zoals Decomo?

Demo aanvragen