Alle referenties

Natra Belgium

Malle en Bredene Voeding

Aantal medewerkers: 600
Klant sinds: 1999

Heerlijke chocopasta, pralines of zeevruchten? Dat maakt Natra mogelijk. Met meer dan 50 jaar ervaring zorgen ze ervoor dat iedereen kan genieten van chocopasta op hun boterham. Natra in Malle is reeds vanaf 1999 klant van GPS. Later in 2014 volgde het zusterbedrijf Natrajacali in Bredene. Beide vestigingen maken intensief gebruik van onze tijdregistratie met automatische loonkoppeling naar het sociaal secretariaat en het interimkantoor. Daarnaast kunnen de medewerkers in beide vestigingen online prestaties ingeven en verlof aanvragen via de self service module. Voor een optimale inzet van personeel zorgt onze planningssoftware. Ook beheren wij enkele deuren voor toegangscontrole.

 

 

“Ons administratief werk is gehalveerd” – HR & Finance Manager, Matthias Verlaeckt

 

 

Wat is de impact van GPS op Natra?

 • De weekplanning: van drie dagen naar een halve dag

  “Vroeger kostte het ons drie dagen om een weekplanning op te maken. De verlofdagen en afwezigheden uit onze tijdsregistratie halen, alles manueel in Excel puzzelen, een correctieronde… En ten slotte alles weer invoeren in ons systeem”, vertelt Matthias. “Nu zijn we op een halve dag klaar. Alles gebeurt automatisch in GPS.”

   

 • Gedaan met vogelpik

  “Extra mankracht nodig aan een bepaalde productielijn? Dan geeft GPS een overzicht van uitzendkrachten met de juiste skills. Zo kunnen we gericht de juiste kandidaten selecteren. Terwijl het anders meer wegheeft van vogelpik: een lange lijst met namen waar je op goed geluk iemand uitkiest.”

   

 • Meer transparantie voor iedereen

  “Door GPS is er een overzicht. We kunnen perfect opvolgen hoeveel uren er aan elke productielijn is gewerkt. Zo kunnen we de geplande uren vergelijken met de uiteindelijk gepresteerde uren. Dat maakt het dan weer mogelijk om te controleren waar het goed loopt. En waar je de planning moet bijsturen.”

 

 • Meer transparantie voor iedereen

  Die precieze tijdsregistratie is niet alleen een voordeel voor het management. “Ook voor onze werknemers is alles transparanter. Met Emprova controleren ze online hun eigen tikkingen. Vragen ze zelf verlof aan. En hebben ze toegang tot de planningen.”

  “Dat alles vertaalt zich in een veel transparantere loonbrief. Alles wat in GPS zit, sturen we door naar ons sociaal secretariaat. Het resultaat is een snelle, correcte en gedetailleerde loonkost”, zegt Matthias.

   

 • Van twee fulltimers naar één

  “Die transparantie is ook een enorm voordeel voor de personeelsdienst. Vroeger kregen we een veelvoud aan vragen binnen. Dat is nu verleden tijd.”

 

Van drie dagen werk aan de weekplanning naar een halve dag. Van een onmogelijke kostenallocatie naar één die klopt tot achter de komma, én van werknemers met een heleboel vragen naar een transparant systeem voor loonverwerking en verlofaanvragen!

Ook aanzienlijk tijd besparen?

Neem contact op om uw verhaal te vertellen en te ontdekken hoe u de juiste impact kunt maken.

Demo aanvragen Contact nemen