Alle nieuwsberichten

Zo verminder je 49% van je administratieve taken

We kennen het allemaal: repetitief, handmatig werk dat we willen vermijden. Niet leuk, maar het moet gebeuren, toch? Alleen kan je agenda soms vol zitten met handmatige, administratieve taken waardoor je zelfs geen tijd hebt om met je medewerkers bezig te zijn. HR-automatisering biedt hiervoor de oplossing, waardoor jij die repetitieve taken kunt automatiseren. Geen zorgen, voor je HR-team betekent automatisering niet gelijk aan minder medewerkers. In plaats van monotoon, repetitief en foutgevoelig werk uit te voeren, kun je je bijvoorbeeld richten op het behouden van goede werknemers en aantrekken van nieuw talent. Zo kan je het potentieel van alle teamleden volledig benutten en je organisatie laten groeien.

Zo verminder je 49% van je administratieve taken

Wat is HR-automatisering?

HR-processen zijn de terugkerende werkzaamheden die veel tijd in beslag nemen voor de HR-afdeling, maar cruciaal zijn om de organisatie draaiende te houden. Denk hierbij aan ziektemeldingen, loonadministratie, personeelsplanning of de on- en offboarding van je werknemers. Met HR-software kun je deze HR-processen eenvoudig automatiseren.

Voordeel 1: Je bespaart tijd en kosten

Tijd is geld. Het automatiseren van taken zoals werving, onboarding en loonadministratie zorgt ervoor dat je veel minder tijd moet besteden aan manuele handelingen. Onderzoek toont aan dat automatisering de administratieve taken voor HR-professionals met 30% kan verlagen en voor werkgevers zelfs met 49%. Hierdoor win je als werkgever 2,5 dagen of 20 uren meer tijd per week. Tel dit uit in euro’s en je bespaart een grote som geld.

Voordeel 2: Je verkleint de kans op fouten

We geven het soms niet graag toe, maar menselijke handelingen zijn altijd vatbaar voor fouten. Ga maar eens na: uit hoeveel handelingen bestaat je loonadministratie? Of hoeveel personeelsleden zijn betrokken bij de behandeling van overuren? De kans op fouten is aanzienlijk. Het automatiseren van je HR-processen verkleint die kans. Met een betrouwbare HR-software kan je de nauwkeurige prestaties importeren in de loonmotor van je sociaal secretariaat. Zo kun je erop vertrouwen dat de lonen correct zijn.

Voordeel 3: Meer tijd voor je medewerkers en processen

Het automatiseren van je HR-processen draagt bij aan meer flexibiliteit in je HR-afdeling. Met behulp van analyses uit een rapporteringstool kan jouw HR-team sneller inspelen op veranderingen en nieuwe behoeften van je werknemers. Je kunt bijvoorbeeld gegevens over het ziekteverzuim (zoals de Bradford factor). Denk hierbij aan het belonen van aanwezig personeel met een extra verlofdag of het detecteren van burn-out.

Voordeel 4: Betere communicatie, minder discussies en gedoe

De automatisering ondersteunt de continue HR-cycli, wat zorgt voor een gestroomlijnde aanpak van processen zoals personeelsontwikkeling, verlofregistratie en prestatiebeoordelingen. In plaats van papieren verlofaanvragen van het ene bureau naar het andere te sleuren, kan je deze goedkeuren in één klik. Daardoor moeten werknemers niet lang wachten op een reactie en ontstaan er geen discussies over het verlofsaldo. Kortom, iedereen wint hierbij.

GPS, jouw partner in tijdregistratie

Wil jij ook aan de slag met HR-automatisering en tijd winnen met al deze voordelen? Wij houden ervan om administratie te laten verdampen met gebruiksvriendelijke en performante software die jouw HR-processen automatiseert. Ontdek hoe onze software oplossingen het voor jou mogelijk maken om meer autonomie en vertrouwen aan je medewerkers te geven.

Ontdek onze tijdregistratie software